FC Rosengård U

Referat: AIF Barrikaden - FC Rosengård U

Startelva: Filip – David H, Viktor T, Mattias A, JT – Oskar, Anton H, Alex, Anders – Henke, Bashir

Avbytare var:
Stefan som kom in som vänsterback efter 37 min och spelade i den positionen matchen ut.
Pontus som likaledes kom in efter 37 min, i hans fall som högermittfältare men på slutet gick över på vänsterkanten.
Patrik som spelade sista knappa kvarten, först som högerback innan han avslutade som innermittfältare.

Matchen började i högt tempo där spelet böljade fram och tillbaka med oss som det aningen bättre laget, speciellt första 10-15 minuterna. Spelet var relativt öppet och spelarna i båda lagen visade prov på bra teknik och passningsspelet var överlag bra. Det känns därför svårt att analysera varför det inte förrän i det absoluta slutet av halvleken ledde till några riktigt heta målchanser. Möjligen att backlinjerna i båda lagen gjorde väldigt bra ifrån sig vilket fick kompensera det faktum att lagen relativt ofta lyckades ta sig genom eller förbi mittfältet.

De sista 10 minuterna blev både händelserikare och för oss lyckosammare. Först när Viktor T i den 35:e min dessvärre skadades – och fick utgå – och låg långt ner på vår planhalva och många i vårt lag tyckte att domaren skulle blåsa av eller att någon skulle slå ut bollen men Bashir inte alls verkade fundera i dessa banor. Han fick en rak löpboll av någon som inte slutat spela men befann sig ensam med hela 6 motspelare på deras planhalva. Sedan Bashir genom fantastiska dribblingar och löpningar kommit förbi alla 6 såg sig deras sisteman nödgad att dra ner honom precis utanför straffområdet. Domaren gav spelaren i fråga rött kort och eftersom det sedan ett par utgått en regel att man, oavsett om lagen är överens eller inte, i motsats till tidigare praxis inte får sätta in en ny spelare utan Rosengård fick spela resten av matchen med10 man.

I den 42:a min presterade Rosengård ett mycket fint anfall där man var beredd att registrera ett av de där så psykologiskt jobbiga målen precis innan haltidsvilan. Så blev det dock inte eftersom Filip räddade friläget. Istället var det vi som tydligen tämligen slumpartat gjorde det där psykologiska ledningsmålet och det bara sekunderna innan pausvilan. Själv tittade jag ner just då men ska jag försöka göra något slags sammanvägning av alla beskrivningar av händelsen så pressade vi högt och Anders stressade deras ytterback så att denne slog en vansinnespassning inåt som deras målvakt (som var ytterst offensiv och långa stunder stod nästan uppe vid mittlinjen) inte riktigt var beredd på och Henke kunde därför relativt enkelt lägga in bollen.

Trots att Rosengård nu alltså spelade med en man mindre får nog andra halvlek spel- och chansmässigt sägas ha samma övertag som vi i första. Därför kändes det ganska rättvist att vår knappa halvtidsledning utjämnades den här halvleken. Det skulle dock dröja till den 75:e minuten på ett skott från ungefär straffområdslinjen. Den här halvleken skapades det lite fler målchanser, ungefär lika fördelade till att börja med. Våra avslutades dåligt efter annars fina anfallskombinationer medan deras något bättre sådana på ett förnämligt sätt räddades av Filip.

Matchen avslutades sedan med ett skott som nog alla trodde skulle resultera i ett snöpligt förlustmål men där Filip gjorde en fantastisk räddning till en hörna som blev resultatlös.

Som helhet en bra fotbollsmatch i ett tempo som den mycket erfarne linjedomaren (som tidigare varit en mycket bra huvuddomare men fått sadla om p.g.a. ryggproblem) höll div 3-klass. Slutresultatet känns rimligt och visst kan man kanske kunna tycka att vi borde kunnat utnyttja vårt numerära överläge bättre men Rosengård spelade klokt och tätade till lite utan att för den skull bli extremt defensiva. Dessutom kan man väl säga att alternativet till det som ledde till detta numerära överläge förmodligen vore att Bashir gjort mål.

Till sist en eloge till Filip som gjorde en allt igenom strålande insats.

Statistik: Hörnor: 2-3 Avslut på mål: 6-6 Avslut utanför 2-7